Jeffrey Buis behaalt fantastische WK-overwinning op Magny-Cours

Jeffrey Buis en Team Freudenberg scoorden een fantastische overwinning tijdens de tweede wedstrijd in Magny-Cours. De KTM-coureur kwam in het weekend van 6 tot en met 8 september in actie tijdens het zesde wedstrijdweekend voor het WK Supersport 300 seizoen. Ditmaal was het Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk de plaats van bestemming. Het was een positief weekend voor Jeffrey waarin hij tijdens de eerste race nipt het podium mistte met een vierde plaats.

De openingsdag in Frankrijk verliep positief voor de coureur uit Steenwijkerwold. In de vrije training wist hij de snelste tijd te klokken en dit gevoel nam hij mee richting de Superpole sessie op vrijdagmiddag. Ook hierin was Jeffrey sterk waarin hij in de slotfase de voorlopige Pole Positie in handen had. Door de koudere omstandigheden kon Jeffrey meer uit zijn KTM-machine halen en dat liet hij direct zien. In de laatste fase de kwalificatie werd hij doorverwezen richting een tweede startplaats. Nog steeds een mooi uitgangspositie voor de eerste race op zaterdagmiddag.

Tijdens de eerste race in Magny-Cours was het nat en hierdoor waren de omstandigheden verraderlijk. Het was makkelijk om snel fouten te maken maar Jeffrey hield zijn hoofd koel. Vanaf front-row kende Jeffrey een sterke openingsfase, waarin hij gauw de leiding in de wedstrijd nam. Er ontstond een kopgroep van acht rijders, waarin Jeffrey zich iets liet terugzakken om in de slotfase van de race toe te slaan. In voorlaatste ronde maakte hij een prachtige inhaalactie, waarbij hij als koploper de laatste ronde inging. Zijn concurrenten kwamen uit de slipstream op het lange rechte stuk richting de bekende hairpin. Vervolgens kende Jeffrey enkele momenten waarbij hij zijn motorfiets net overeind wist te houden en de iets de aansluiting verloor. In de laatste bochtencombinatie probeert slaat hij toe en komt hiermee als vierde over de finish.

Jeffrey wist een ijzersterke overwinning te scoren in de tweede wedstrijd op Magny-Cours. De KTM-coureur kende een uitstekende start maar in de tweede ronde werd de race onderbroken vanwege een rode vlag situatie. Vanaf de tiende plek begon Jeffrey aan de herstart. Wederom kende hij een perfect start en openingsfase. Direct wist hij zich op te werken richting de kop van het veld. De Team Freudenberg rijder liet een uitstekend tempo zien en vocht mooie duels uit zoals we dat gewend zijn in de Supersport 300 klasse. In de slotfase nam Jeffrey wederom de leiding en wist iets een gaatje te slaan op zijn concurrentie. De KTM-coureur was sterk en wist na hard werken een overwinning op zijn naam te schrijven.

Jeffrey Buis: “Ik ben blij met het weekend in Magny-Cours, waarbij we vanaf het eerste moment de juiste snelheid hadden en dit gevoel door konden trekken in de races. In de eerste race mistte ik nipt het podium met een vierde plaats. Na vrijdag was de tweede race op zondag de enige droge sessie. Hierdoor hadden we alles goed nagelopen en de KTM-machine mijn hand gezet voor een droge race twee. Ik baalde van de rode vlag in de tweede race, omdat ik een mooie voorsprong had opgebouwd. Het lukte mij gelukkig om eenzelfde actie te maken om wederom de koppositie over te nemen. Vanaf dat moment kon ik continu voorin rijden en kon ik de laatste ronde toeslaan om zodoende het weekend af te sluiten met een overwinning. Bedankt aan Team Freudenberg en alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt. Op naar de volgende wedstrijd.”

Momenteel staat Jeffrey vierde in het FIM World Supersport Championship met een puntenaantal van 111. Hiermee staat hij 53 punten achter de WK-leider, waarbij er nog van alles mogelijk is in het kampioenschap. De voorlaatste ronde van het WK Supersport 300 kampioenschap vindt plaats in het laatste weekend van September. Dan komt Jeffrey in actie op het Motorland Aragon van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september.

Foto credits: Randy van Maasdijk